Banner
Turkart
Kontakt
Nettbutikk
Lukk
LukkLukk Innstillinger
Vis stasjoner
Vis bilder
Turløype
Normal Gråtoner Satelitt
Du er her: Forside / Østfoldbanen (vestre linje) / Kyststien på ØstfoldbanenTurtips

Kyststien på Østfoldbanen

Distanse: Varighet: Terreng: Nivå: Type
3 km 1 time Grusvei, Sti Lett Fottur
Fra Kambo kan du følge kyststien på en nedlagt del av Østfoldbanen. Etter at nytt dobbeltspor stod ferdig til Moss i 1996, ble det nedlagte sporet gjort om til turvei langs Mossesundet.
Nedlagt del av Østfoldbanen. Foto: Erlend Garåsen
Nedlagt del av Østfoldbanen. Foto: Erlend Garåsen
Følg veien ned fra stasjonen til Kambo marina og fortsett langs brygga mot Felleskjøpet. Ta av på den merkede stien inn i skogen. Når stien deler seg, tar du til høyre og følger det bratte terrenget ned til starten av jernbanetraseen. Du kan også fortsette rett frem i et mindre kupert område. Da passerer du det store krateret etter bomba som falt ned her under andre verdenskrig.

Rundtur
Turveien på jernbanetraseen følger kysten frem til den møter på det nye dobbeltsporet etter halvannen kilometer. Underveis passerer du en liten sandstrand hvor du kan bade. I stedet for å gå tilbake igjen, kan du ta den bratte veien opp til venstre og gå Pilegrimsleden tilbake igjen gjennom Mosseskogen. Da passerer du idylliske Molbekktjern hvor det ble drevet isskjæring frem til 1909. Det er satt opp en tavle hvor du kan lese om isdriftshistorien.
► Vis reiserute

Hvordan kommer jeg meg hit?

Adkomst
Vy Lokaltog L21 (Stabekk–Oslo S–Moss) til Kambo.

Hjemreise
Vy Lokaltog L21 (Stabekk–Oslo S–Moss) fra Kambo eller Moss.