Banner
Turkart
Kontakt
Nettbutikk
Lukk
LukkLukk Innstillinger
Vis stasjoner
Vis bilder
Turløype
Normal Gråtoner Satelitt
Du er her: Forside / Losbylinja / Skitur på LosbylinjaTurtips

Skitur på Losbylinja

Distanse: Varighet: Terreng: Nivå: Type
5 km 2 timer Skiløype Lett Skitur
Om vinteren kan du stå på ski i det tidligere sidesporet til Østmorksaga. Det er preparerte løyper hele veien, og på Losby passerer du et par serveringssteder hvor du kan ta deg en matpause.
Skiløpere på Losbylinja. Foto: Erlend Garåsen
Skiløpere på Losbylinja. Foto: Erlend Garåsen
Det er preparerte skiløyper langs store deler av Losbylinja fra Sørlihavna til Østmorksaga på Losby. Skisporet starter utenfor parkeringsplassen ved Sørlihavna og følger jernbanetraseen sørover. Området er nokså flatt og lettgått. Etter 3,5 kilometer passerer du Losby besøksgård til høyre. Om du ønsker en liten pause, kan du ta en kaffe eller et rundstykke i gårdskafeen før du fortsetter.

Østmorksaga
Skisporet fortsetter over golfbanen på andre siden av Losbyelva. Etter en kilometer tar du til høyre opp til den røde, avlange brakka. Følg løypa videre langs bygningen. Nå går du i den gamle jernbanetraseen. Når skiløypa munner ut i veien, tar du til venstre over brua. Du ser nå Østmorksaga på høyre side. Kun vasshjulet står igjen etter den gamle oppgangssaga, som var endestasjonen til Losbylinja. Her ble trelasten transportert opp til Fjellhamar stasjon og fraktet videre på Hovedbanen.

Mange muligheter
Du kan fortsette videre sørover på de preparerte løypene om du vil. Den ubetjente Fisklaushytta ligger halvannen kilometer unna hvor du kan overnatte. Eller du kan avslutte turen med en god matopplevelse på Losby gods, som ligger rett sør for besøksgården.

Hvordan kommer jeg meg hit?

Nærmeste bussholdeplass er Sørlihavna. Rute 110 går direkte fra Oslo busstermi­nal. Kommer du med bil fra Oslo, tar du av mot Sørli på Strømsveien. Fortsett rett frem i rundkjøringen og ta til venstre i neste kryss. Losbylinja krysser veien her over gangfeltet. Det finnes en stor parkeringsplass i nærheten.