Banner
Turkart
Kontakt
Nettbutikk
Lukk
Du er her: Forside / Om Skinnelangs

Om Skinnelangs

Erlend Garåsen
Erlend Garåsen. Foto: Kristin Hagstad

Følg min ferd langs operative og nedlagte jernbanelinjer i Norge. Skinnelangs ® er en kombinert blogg og en ressurs for å fremme fotturisme langs norske jernbanelinjer. Sidene vil være til glede for de som liker friluftsliv, tog, natur, historie og reiseskildringer.

Hvordan
Det å rusle skinnelangs innebærer ikke nødvendigvis å rusle langs jernbanesporene. Jeg forsøker i stedet å finne flotte turstier som ligger i nærheten av jernbanellinjene. Ferden kan derfor gå over fjelltopper langs umerkede stier, noen ganger også på asfalt. Målet er å følge hver eneste strekning fra utgangs- til endestasjon, men på en slik måte at de fleste stasjoner underveis avlegges et besøk. Dette kan være utfordrende, eksempelvis langs Bergensbanen hvor det kuperte landskapet i Hordaland gir større utfordringer. Jeg går sjelden alene, da det er mange som ønsker å bli med på mine eventyr.

Hvem
Jeg er 46 år gammel og har en forkjærlighet til både naturen og jernbanen. Opprinnelig skulle jeg bli journalist, men endte i stedet opp med hovedfag i statsvitenskap og senere som webutvikler ved USIT, Universitetet i Oslo. Kombinasjonen av alle mine interesser og erfaringer har gjort det mulig å realisere Skinnelangs ®.

Hvorfor
Ideen fikk jeg etter at jeg hadde gått Rallarvegen fra Haugastøl til Finse høsten 2012 sammen med en venninne. Det å kunne gå i syv timer og tilbakelegge tre mil i vakkert landskap fascinerte meg. Gikk det an å gå hele Bergensbanen mon tro? Jeg startet med å gå Bergensbanen etappevis, men bestemte meg senere å gå samtlige etapper i hele Norge. En annen årsak er trangen til å utforske verden og leve livet. Jeg har vært igjennom to alvorlige sykdommer som Wegeners granulomatose og senere kreft. I en periode i livet kunne jeg knapt bevege meg og det å gå i fjellet fremstod som en ren utopi. Verden er ikke statisk, den er full av muligheter som ofte ikke gripes. Jeg føler nå at jeg lever det livet jeg en gang ikke levde.

kommentarer er drevet av Disqus