Banner
Kart
Kontakt
Kontakt
Du er her: Forside / Tur i tømmerrenna langs SetesdalsbanenNyheter

Tur i tømmerrenna langs Setesdalsbanen

Skinnelangs arrangerer vandretur i tømmerrenna langs Setesdalsbanen mellom Røyknes og Grovane. Turen inngår som en del av Naturlosprogrammet til Midt-Agder Friluftsråd og arrangeres i samarbeid med Vest-Agder-museet.
Tømmerrenna. Foto: Erlend Garåsen
Tømmerrenna. Foto: Erlend Garåsen

Søndag 2. august arrangerer Skinnelangs en guidet tur i tømmerenna. Turen starter fra Røyknes stasjon kl. 14.30 og følger østsiden av Otra til Kringsjå via Kuastøl ettersom den øvre delen av tømmerrenna er under restaurering. Ved Kringsjå passerer vi ruinene etter den gamle kraftstasjonen og fortsetter i den nedre delen av tømmerrenna. Vi tar en kort matpause ved Paulen gård som tidligere tjente som vokterbolig for Setesdalsbanen. Hele turen er ca. 10 kilometer lang og tar to timer.

Setesdalsbanen var opprinnelig en 78 km lang smalsporet jernbanestrekning mellom Kristiansand til Byglandsfjord. Jernbanen fulgte Otravassdraget opp dalføret gjennom trange partier i idylliske områder. Strekningen mellom Grovane og Røyknes (8 km) har blitt gjenåpnet som museumsjernbane.

Tømmerrenna er i dag restaurert og fire kilometer lang. Den ble bygget på 1950-tallet for å lede tømmeret forbi en tørrlagt del av Otra som følge av kraftutbygging. Tømmerrenna krysser Otra over spennende hengebruer og vil følge Setesdalsbanen tett.

Turen er gratis. Dersom du velger å kombinere vandringen med en togtur på Setesdalsbanen, koster enkeltbilletten 85 kroner. Togavgang kl. 13.50 fra Grovane stasjon. Det er mulig å parkere utenfor stasjonen og ved Steinsfoss kraftverk.

Koronasituasjonen
Grunnet koronasituasjonen, togbillettene forhåndskjøpes på nett. Énveisbillett fra Grovane til Røyknes koster 85 kroner.
Billettbestilling

Det er også obligatorisk påmelding via skjema hvor navn og telefonnummer må oppgis. Dette er et krav fra helsemyndighetene i tilfelle smittesporing.

Påmeldingsskjema


Du kan ikke delta på turen om du har hatt symptomer på koronasykdom (covid-19) i dagene før arrangementet.

Facebook-event
www.facebook.com/events/652559225534097


comments powered by Disqus