Banner
Du er her: Forside / Skinnelangs Setesdalsbanen i tømmerrenna

Skinnelangs Setesdalsbanen i tømmerrenna

Lørdag 4. august arrangerer Skinnelangs en vandretur i tømmerrenna langs Setesdalsbanen mellom Røyknes og Grovane. Turen inngår som en del av Naturlosprogrammet til Midt-Agder Friluftsråd og arrangeres i samarbeid med Vest-Agder-museet.
Skinnelangs Setesdalsbanen i tømmerrenna
Tømmerrennna. Foto: Erlend Garåsen

Skinnelangs gjentar suksessen i fjor hvor 23 deltakere ble med på den ti kilometer lange turen mellom Røyknes og Grovane. Turen starter fra Røyknes stasjon kl. 15.30 og følger østsiden av Otra til Kringsjå via Kuastøl ettersom den øvre delen av tømmerrenna er midlertidig stengt. Ved Kringsjå passerer vi ruinene etter den gamle kraftstasjonen og fortsetter i den nedre delen av tømmerrenna. Vi tar en kort matpause ved Paulen gård som tidligere tjente som vokterbolig for Setesdalsbanen.

Setesdalsbanen var opprinnelig en 78 km lang smalsporet jernbanestrekning mellom Kristiansand til Byglandsfjord. Jernbanen fulgte Otravassdraget opp dalføret gjennom trange partier i idylliske områder. Strekningen mellom Grovane og Røyknes (8 km) er i dag gjenåpnet som en museumsjernbane.

Turen er gratis. Dersom du velger å kombinere vandringen med en togtur på Setesdalsbanen, koster enkeltbilletten 70 kroner. Togavgang kl. 15.00 fra Grovane stasjon. Parkering ved Steinsfoss kraftverk (nær Grovane stasjon).

NB: Du må være i tilstrekkelig god nok form til å gå 10 kilometer. Om du er usikker på om du greier dette, er det mulig å hoppe av toget på Paulen eller Kringsjå holdeplass og rusle ned til Paulen gård for å vente på oss der. Der finnes det gapahuk og muligheter til å sette seg ned.

For mer info:
Naturlosprogrammet 2018
Setesdalsbanen
Facebook-event
Telefon: 91380968


comments powered by Disqus