Banner
Du er her: Forside / Setesdalsbanen med Skinnelangs

Setesdalsbanen med Skinnelangs

I perioden 17. til 18. juni følges Setesdalsbanens trasé til fots fra Byglandsfjord til Røyknes. Turen videre fra Røyknes til Grovane er en del av et offentlig turlosprogram, der turen fortsetter på østsiden av Otra og fortsetter i den gamle tømmerrenna ned til Grovane som følger museumsjernbanen tett.
Setesdalsbanen med Skinnelangs
Tog på Setesdalsbanen. Foto: Postmuseet

Setesdalsbanen var opprinnelig en 78 km lang smalsporet jernbanestrekning mellom Kristiansand til Byglandsfjord. Jernbanen fulgte Otravassdraget opp dalføret gjennom trange partier i idylliske områder. Strekningen mellom Grovane og Røyknes (8 km) er i dag gjenåpnet som en museumsjernbane.

Lørdag 17. juni. Etappen Byglandsfjord–Hægeland
Avgang fra Byglandsfjord stasjon om morgenen/formiddagen. Tidspunkt koordineres med eventuelle begivenheter i Byglandsfjord i forbindelse med 150-årsjubileet til D/S Bjoren.
Tilkomst: Buss fra Kristiansand kl. 8.45 til Byglandsfjord kl. 10.00.
Lengde: 34 km.

Søndag 18. juni kl. 09.00. Etappen Hægeland–Røyknes
Avgang fra Hægeland stasjon ved RV9. Turen følger Setesdalsbanens trasé via Iveland og ender ved Røyknes stasjon kl. 13.30. Ta med refleksvest, da vi skal inn i Setesdalsbanens eldre tunneler som nå er en del av FV 57.
Overnatting: Bornes camping.
Lengde: 18 km.

Søndag 18. juni kl. 14.00. Etappen Røyknes–Grovane
Avgang fra Røyknes stasjon. Turen går på vei langs østsiden av Otra til Kringsjå via Kuastøl og fortsetter i den historiske og nyrestaurerte tømmerrenna fra Kringsjå til Grovane. Dette er en svært vakker tur der du kommer tett på elva Otra og Setesdalsbanens museumstrasé. Det blir en stopp ved Paulen gård som tidligere tjente som vokterbolig for Setesdalsbanen.
Tilkomst: Setesdalsbanen fra Grovane stasjon kl. 13.00 med ankomst Røyknes stasjon kl.13.26. Det går buss fra Grovane stasjon kl 17.52 til Kristiansand kl. 18.38 etter at turen er over. Buss mot Oslo går fra Kristiansand kl. 19.30.
Parkering: Steinsfoss kraftverk (nær Grovane stasjon).
Lengde: 10 km.

NB: Det pågår for tiden restaurering av tømmerrenna og det øvre løpet fra Kringsjå er stengt. Restaureringen av den nedre delen vi skal gå er planlagt ferdigstilt i god før turen.


Påmelding
www.facebook.com/events/433276837038573/


comments powered by Disqus